0
Vacature Programmamanager (leidinggevende)

Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg is hét centrale punt voor alle vragen en activiteiten rond kinderpalliatieve zorg in Nederland. Een netwerkorganisatie waar kind en gezin, zorgverleners en beleidsadviseurs terecht kunnen met vragen, knelpunten en ervaringen.


Het verbinden van wetenschap, kennis en praktijk van de kinderpalliatieve zorg is de primaire doelstelling van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Het Kenniscentrum zal zich de komende jaren verder ontwikkelen tot landelijke eenheid, waarin kind en gezin, artsen, onderzoekers en alle bij kinderpalliatieve zorg betrokken zorgverleners en disciplines uit de 1e, 2e en 3e lijn nauw samenwerken.


Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg zoekt vanwege uitbreiding per direct een:


Programmamanager (leidinggevende)
Voor 20 - 24 uur p/w


Functie Inhoud:
Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van het huidige scholingsaanbod en onze activiteiten op gebied van voorlichting en kennisdeling. Tevens ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de zeven regionale Netwerken Integrale Kindzorg (NIK).

In deze functie geef je leiding aan de opleidingscoördinatoren en de netwerkcoördinatoren in het land. Tevens vertegenwoordig je het Kenniscentrum in verschillende overlegvormen rond de netwerken en op gebied van scholing, voorlichting en kennis. Daarmee ben je ook het gezicht naar buiten. Je legt direct verantwoording af aan de bestuurder en werkt nauw samen met de beleidsadviseur/bestuurssecretaris. Je werkt primair vanuit het kantoor van het Kenniscentrum in Utrecht en op locatie van de netwerken.


Kennis en vaardigheden:

 • HBO+ werk- en denkniveau; afgeronde opleiding op het gebied van educatie/onderwijs of gezondheidszorg of vergelijkbaar.
 • 5-7 jaar relevante werkervaring in een leidinggevenden functie, bij voorkeur opgedaan in een zorgverlenende organisatie of een onderwijsinstelling.
 • Aantoonbare kwalificaties op het gebied van (modern) leiderschap.
 • Sterke communicatie- en presentatievaardigheden.
 • Diplomatieke en verbindende vaardigheden.
 • Uitstekende kennis van en vaardigheid met de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Beheersing van diverse softwareprogramma’s zoals Windows, Outlook, Word, Excel en PowerPoint.
 • Kennis van het werkveld en de producten en diensten van het Kenniscentrum.
 • Kennis van innovatieve vormen van (volwassenen)educatie en informatieoverdracht.
 • Ervaring met programmamanagement en in staat relevante informatie te verzamelen en om te zetten in een advies/ in concrete verbeteracties.
 • Kennis over relevante politieke, maatschappelijke en beleidsmatige ontwikkelingen op het gebied van kinderpalliatieve zorg.Benodigde Competenties;


A. Leidinggeven: Geeft richting en verkrijgt de ondersteuning, instemming en actie om de doelen te bereiken; helpt teamleden de eigen competenties te ontwikkelen.
B. Organiserend vermogen: Kan prioriteiten bepalen en de benodigde acties aangeven, tijd en middelen om taken, opdrachten en doelstellingen te bereiken.
C. Initiatief: Heeft een proactieve houding; zoekt kansen en neemt daarop actie.
D. Integriteit / kwaliteit: Stelt hoge eisen aan de kwaliteit van geleverde prestaties; gaat uiterst vertrouwelijk om met persoonlijke informatie.
E. Klantgerichtheid: Heeft een klantvriendelijke houding naar de interne/externe klant, gezinnen, zorgprofessionals en lokale bestuurders.
F. Flexibel: Is in staat om zich aan te passen aan de wijzigende omstandigheden.
G. Stressbestendigheid: Straalt rust en plezier uit in alle voorkomende situaties en weet rust te creëren in hectische situaties.
H. Communicatieve vaardigheden: Vaardigheid om te luisteren en informatie (schriftelijk en mondeling) helder en consistent over te dragen.


Arbeidsvoorwaarden:
De arbeidsovereenkomst betreft een overeenkomst van bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, met de intentie die bij gebleken geschiktheid om te zetten in een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd. Het Kenniscentrum volgt de CAO Ziekenhuizen. Hierbij is inbegrepen een pensioenregeling, vakantietoeslag en een dertiende maand. De functie is ingeschaald in functiegroep 65.


Belangstelling:
Voor meer informatie kun je telefonisch contact op nemen met bestuurder, mevr. M.A. (Meggi) Schuiling-Otten op 06 - 33 34 01 39. Ook kun je voor inhoudelijke vragen bellen met de huidige programmamanager, mevr. Carolien Huizinga op 06 – 45 64 37 18.

Je motivatiebrief en Curriculum Vitae kun je tot 3 december 2018 mailen aan info@kinderpalliatief.nl, onder vermelding van ‘vacature programmamanager’. De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden op 13 en 17 december 2018.