Kinder Comfort Teams

Om de brug te slaan tussen zorg in het ziekenhuis en zorg thuis zijn binnen de Academische Kinderziekenhuizen Kinder Comfort Teams opgericht of nog in oprichting. Een Kinder Comfort Team (KCT) is een multidisciplinair team met medische, verpleegkundige, pedagogische, psychosociale en spirituele expertise. Het team begeleidt gezinnen en waar nodig organiseert en coördineert het team de zorg.

Ondersteuning of begeleiding van ouders

Wilt u, als ouder, ondersteuning of begeleiding van een Kinder Comfort Team voor uw kind en uw gezin, neem dan contact op met het team van het Academisch Kinderziekenhuis waar uw kind in zorg is.

En van professionals

Een KCT ondersteunt niet alleen gezinnen maar ook professionals, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Heeft u vragen over het medische beleid of de afstemming met het ziekenhuis, of heeft u behoefte aan advies of specifieke informatie over het zorgproces, neem dan contact op met één van onderstaande Kinder Comfort Teams. Mocht er in uw regio nog geen Kinder Comfort team zijn, dan kunt u met vragen terecht bij het EmmaThuis team. 


Overzicht Kinder Comfort teams