Hoe zou jij het willen?

Hoe zou jij het willen?
Auteur: Claudia Geenen & Rebecca Dabekaussen
ISBN nummer: 9789090317342
Verschijningsjaar: 2019
Type: verharde kaft + ringband formaat 21cm*21cm
Pagina's: 48

Een boek voor jongeren die te horen hebben gekregen dat ze binnenkort doodgaan.

Heb je een bucketlist? Wil je je organen na de dood doneren? Begraven of cremeren? Wil je als je dood ben vervoerd worden met een auto, fiets, vrachtwagen of uitvaartkoe?

Wat kun je al regelen, als je te horen hebt gekregen dat je doodgaat? Dit boek kan de jongere helpen om na te denken over zijn/haar eigen afscheid en uitvaart. Het is een ‘werkboek’ waarin naast het lezen van de praktische informatie, tips en ideeën ook geschreven en getekend kan worden. 

Uit ervaring weten, Rebecca en Claudia, de schrijvers van dit wensenboek, dat de wet van de dubbele bescherming op de loer ligt in gezinnen waarin de dood verzwegen wordt. Ouders willen hun kind beschermen tegen verdriet en de naderende dood, maar jongeren beschermen hun ouders net zo goed. Zo kan de situatie ontstaan dat zowel ouders als jongeren niet over de dood praten om elkaar niet verdrietig te maken. En dat terwijl praten juist zo’n opluchting kan zijn. Dit bijzondere boek kan jongeren helpen om wél het gesprek aan te gaan. Een boek om na te denken over het eigen afscheid en de uitvaart. ‘Hoe zou jij het willen?’ kan gebruikt worden om samen met ouder(s), broers en zussen of zorgverleners in gesprek te gaan over het naderende afscheid door de dood.

“Je maakt me echt niet verdrietig door over de dood te praten, ik ben namelijk al verdrietig! Alleen als we het er niet over hebben, dan maakt me dat wel eenzaam”   - Jasper, 16 jaar- 

Hoe zou jij het willen? Is een idee van Claudia Geenen. Zij ervaarde als kinderuitvaartondernemer dat ouders en jongeren het moeilijk vinden om ‘het gesprek’ aan te gaan. Samen met Rebecca Dabekaussen, rouw- en verliestherapeut, is dit wensenboekje voor en door jongeren (12 – 18 jaar) tot stand gekomen.

Het boekje is te bestellen via de website www.hoezoujijhetwillen.nl

SchrijverClaudia Geenen & Rebecca Dabekaussen
ISBN-nummer9789090317342
Jaar2019
Pagina's48
Typeverharde kaft + ringband formaat 21cm*21cm