Ouders en artsen willen meer in gesprek over waardig levenseinde kind

Ouders en artsen willen meer in gesprek over waardig levenseinde kind

Ouders en artsen van kinderen met een levensbedreigende ziekte hebben behoefte aan meer duidelijkheid over (beslissingen rond) het levenseinde van hun kind. Daarnaast hebben zowel artsen als ouders behoefte aan meer medische en juridische mogelijkheden om kinderen een waardig levenseinde te bieden.

PACT voor kinderen

PACT voor kinderen

PACT staat voor Paediatric Advance Care Planning in contexT: towards skilled companionship in paediatric palliative care. Het doel van dit project is een voor kind, ouder en professional hanteerbare strategie te ontwikkelen die het hen mogelijk maakt vroegtijdig te spreken over het levenseinde en wat daarin voor hen belangrijk is. 

Onderzoek: ‘Besluitvorming op maat’

Onderzoek: ‘Besluitvorming op maat’

Hoe worden en willen ouders van kinderen met een verstandelijke beperking betrokken worden bij beslissingen rondom het levenseinde in het ziekenhuis?’ In Nederland overlijden jaarlijks 1200 kinderen en jongeren tussen de 0 en 21 jaar. Belangrijkste doodsoorzaken zijn aangeboren aandoeningen, kanker en acute trauma’s of infecties. Veel van deze overlijdens wordt voorafgegaan door een beslissing rondom het levenseinde. Beslissingen...