Scholing

 • E learning Programma Kinderpalliatieve Zorg cursus 1 2 en3

  E-learning Programma Kinderpalliatieve Zorg (cursus 1, 2 &3) - 31-12-3018

  Bent u als vrijwilliger, mantelzorger of zorgverlener betrokken bij de zorg voor een ernstig ziek kind? Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft in samenwerking met het Internationale Netwerk Kinderpalliatieve Zorg (ICPCN) een e-learning programma ontwikkeld, waarbij u in drie cursussen de belangrijkste basiskennis van de kinderpalliatieve zorg eigen kunt maken.

 • Weblecture complementaire zorg

  Weblecture complementaire zorg - 31-12-3018

  Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft, samen met het Van Praag Instituut, de Vereniging Kinderkanker Nederland en het Juliana Kinderziekenhuis, de allereerste weblecture over complementaire zorg binnen de kinderpalliatieve zorg ontwikkeld.

 • E learning cursus 4 Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg

  E-learning cursus 4: Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus laat u kennismaken met ‘verlies en rouw in palliatieve zorg voor kinderen’, om uw inzicht over deze onderwerpen te vergroten en u in staat te stellen signalen van complexe rouw te herkennen. Tevens maakt u kennis met verschillende werkwijzen die u kunnen helpen in de (onder)steunende omgang met kinderen en ouders die verlies en rouw ervaren. Elke zorgverlener kan een belangrijke bijdrage leveren aan het rouwproces van ouders en kinderen in het gezin. Dit vraagt kennis, inzicht en waar nodig vaardigheid tot begeleiding naar professionele rouw- en verliesbegeleiding.

 • E learning cursus 5 Perinatale en neonatale palliatieve zorg

  E-learning cursus 5: Perinatale & neonatale palliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus is bedoeld om de kennis van perinatale palliatieve zorg voor zorgprofessionals te verbeteren, zodat zij met meer vertrouwen hun werk kunnen uitvoeren wanneer zij in aanraking komen met deze problematiek. Verder willen we met deze cursus zorgverleners ondersteunen, die al betrokken zijn bij het verlenen van zorg aan baby's* en hun gezinnen.

 • Module psychosociale familiezorg Expertcare

  Module psychosociale familiezorg - Expertcare - 1-9-3021

  Als kinderverpleegkundige heb je naast het verlenen van zorg aan het niet gezonde kind ook oog voor het systeem om het zieke kind heen. In Nederland hebben jaarlijks 5.000 tot 7.000 ernstig zieke kinderen en hun gezinnen behoefte aan palliatieve zorg. Elk jaar overlijden in Nederland naar schatting 1.200 kinderen aan de gevolgen van een ernstige ziekte.