Scholing

 • Symposium Medische Kindzorg Samenwerking MKS

  Symposium Medische Kindzorg Samenwerking (MKS) - 5-10-2022

  Optimale kindzorg in de eigen omgeving vereist een actieve rol voor alle zorgverleners, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Hoe zit dat precies? En wat betekent dit voor jou en je collega’s? Ontdek het tijdens het middagsymposium ‘Iedereen aan de slag met MKS’! Let op: verplaatst naar donderdag 20 april 2023. 

  Laat je bijpraten door topsprekers, maak kennis met praktische tools en ga concreet aan de slag met inspirerende workshops.

 • Basistraining Kinderpalliatieve Zorg 4 daags

  Basistraining Kinderpalliatieve Zorg (4-daags) - 7-2-2023

  Wil jij zelfverzekerder worden in het verlenen van zorg rondom ernstig zieke kinderen? Deze uitgebreide training biedt een verdieping in de zorg voor het zieke kind. Zo ga je in een vaste kleine groep actief aan de slag met gesprekstechnieken en praat je door over spirituele zorg en vragen rondom levensverwachting. Ook vergroot je jouw kennis over het individueel zorgplan en vroegtijdige zorgplanning. Schrijf je nu in voor 2023! De training start op dinsdag 7 februari 2023 van 09:00u - 17:30u.

 • E learning Programma Kinderpalliatieve Zorg cursus 1 2 en3

  E-learning Programma Kinderpalliatieve Zorg (cursus 1, 2 &3) - 31-12-3018

  Ben je als vrijwilliger, mantelzorger of zorgverlener betrokken bij de zorg voor een ernstig ziek kind? Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft in samenwerking met het Internationale Netwerk Kinderpalliatieve Zorg (ICPCN) een e-learning programma ontwikkeld, waarbij je in drie cursussen de belangrijkste basiskennis van de kinderpalliatieve zorg eigen kunt maken.

 • Weblecture complementaire zorg

  Weblecture complementaire zorg - 31-12-3018

  Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heeft, samen met het Van Praag Instituut, de Vereniging Kinderkanker Nederland en het Juliana Kinderziekenhuis, de allereerste weblecture over complementaire zorg binnen de kinderpalliatieve zorg ontwikkeld.

 • E learning cursus 4 Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg

  E-learning cursus 4: Verlies en rouw in kinderpalliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus laat je kennismaken met ‘verlies en rouw in palliatieve zorg voor kinderen’, om jouw inzicht over deze onderwerpen te vergroten en je in staat te stellen signalen van complexe rouw te herkennen. Tevens maak je kennis met verschillende werkwijzen die je kunnen helpen in de (onder)steunende omgang met kinderen en ouders die verlies en rouw ervaren. Elke zorgverlener kan een belangrijke bijdrage leveren aan het rouwproces van ouders en kinderen in het gezin. Dit vraagt kennis, inzicht en waar nodig vaardigheid tot begeleiding naar professionele rouw- en verliesbegeleiding.

 • E learning cursus 5 Perinatale en neonatale palliatieve zorg

  E-learning cursus 5: Perinatale & neonatale palliatieve zorg - 31-12-3018

  Deze cursus is bedoeld om de kennis van perinatale palliatieve zorg voor jou als zorgprofessional te verbeteren, zodat jij met meer vertrouwen je werk kunt uitvoeren wanneer je in aanraking komt met deze problematiek. Verder willen we met deze cursus zorgverleners ondersteunen, die al betrokken zijn bij het verlenen van zorg aan baby's* en hun gezinnen.

 • Module psychosociale familiezorg Expertcare

  Module psychosociale familiezorg - Expertcare - 1-9-3021

  Als kinderverpleegkundige heb je naast het verlenen van zorg aan het niet gezonde kind ook oog voor het systeem om het zieke kind heen. In Nederland hebben jaarlijks 5.000 tot 7.000 ernstig zieke kinderen en hun gezinnen behoefte aan palliatieve zorg. Elk jaar overlijden in Nederland naar schatting 1.200 kinderen aan de gevolgen van een ernstige ziekte.