Binnen NIK Zuidwest is er ruimte voor mooie dromen

Binnen NIK Zuidwest is er ruimte voor mooie dromen

 

In het najaar heb ik, Chantal van der Velden (coördinator NIK Zuidwest), kennis mogen maken met Karin Geleijns, een kinderneuroloog met een prachtige wens/droom. Tijdens ons gesprek bemerkte ik vele raakvlakken met Karin en wat voor een aanvulling zij voor ons netwerk is. Zij heeft tijdens haar eerste bijeenkomst over haar droom verteld en wat is iedereen enthousiast om een steentje bij te dragen aan dit prachtige project!

 

Een prachtig voorbeeld van verbinden tussen de verschillende professionals binnen ons netwerk! Graag deel ik deze droom: 

 

Inmiddels ruim 15 jaar geleden werd ik geraakt en geïnspireerd door de wijsheid en de kracht van een kind in de laatste levensfase en is er een zaadje geplant voor mijn droom. Ik wil graag een helende plek voor het afscheid van een kind creëren. Een plek waar, door aandacht voor het hele kind, de ouders, broertjes en zusjes, het afscheid gepaard kan gaan met levenskracht. Waar ouders een stukje ontzorgd worden, waar de kinderen kind mogen zijn en hun eigen ontdekkingstocht maken, waar samen mooie herinneringen worden gemaakt, ook in die laatste fase. Het huis staat bij voorkeur in het bos, omringd door dieren en dierengeluiden en het eten komt uit een eigen moestuin, waar ouders zich natuurlijk ook even mogen uitleven om even te aarden in de heftige tijd. Het afgelopen jaar stond in teken van mijn droom meer vormgeven, waarbij ik ook interviews met professionals en ouders heb gehouden. Eén van de dingen die naar voren kwam, en wat ook zo invoelbaar is, is dat ouders in de laatste fase niet zitten te wachten op een vreemd team. Ik geloof in mijn droom en ben benieuwd wat jullie mening is. Is de tijd rijp voor zo´n huis of is het toekomstmuziek? Zou ik eerst moeten starten met een plek als respijtzorg? 

 

In de tussentijd ben ik via het Netwerk Integrale Kindzorg inzetbaar voor ouders die in de palliatieve fase worstelen met levensvragen, betekenisgeving en/of zich niet gehoord voelen door de behandelend artsen van hun kind. Ik wandel graag een stukje met hen mee.

 

Ik wens jullie allemaal een geïnspireerd en bevlogen 2020.

 

Karin Geleijns