De IMPACT gesprekstraining: samen praten over de toekomst als een kind ernstig ziek is

De IMPACT gesprekstraining: samen praten over de toekomst als een kind ernstig ziek is

De IMPACT* gesprekstraining leert zorgverleners om Advance Care Planning (ACP) gesprekken met kind, indien mogelijk, en ouders op een gestructureerde manier te voeren. Want, samen praten over de zorg voor nu en voor later omvat meerdere uitdagingen. Hoe u dat, als zorgverlener, op een goede manier aan kunt pakken leert u in deze training. 

Open verkennen wat voor kind en gezin belangrijk is. Met elkaar doelen rondom (toekomstige) zorg en behandeling formuleren. Weten wanneer in gesprek te gaan, wat te bespreken en hoe u op eventuele emoties kunt reageren. Al deze vraagstukken komen aan bod tijdens de training. U leert te ontdekken welke waarden kind en ouders hebben en welke invloed dit heeft op hun verwachtingen voor de toekomst en op hun wensen voor de zorg en behandeling. Soms is het nodig om in een ACP gesprek de situatie van het kind te verhelderen. De training geeft handvatten om uw professionele expertise in te brengen en tegelijk het perspectief van het gezin in het licht te zetten. 

‘Het voelt net echt’
De training is intensief met een hoog leerrendement. Door gezamenlijke rollenspellen bent u steeds actief aan het werk. In een veilige omgeving kunt u uw communicatievaardigheden optimaliseren. Dit gaat gepaard met een lach en een traan, net als in het echte leven. Dat is wat deelnemers zo aan de training waarderen. Het voelt net echt. Dit komt mede omdat we samenwerken met gespecialiseerde trainers/acteurs. We hopen u in 2021 te ontmoeten. Zo kunnen we er gezamenlijk aan bijdragen dat kinderen met een levensduurverkortende aandoening en hun gezin de zorg ontvangen die zij belangrijk vinden en nodig hebben. 


Meer informatie over de training of aanmelden? Bekijk deze pagina.