Eerste ‘Sport Helpt Friends-dag’ bekend

Eerste ‘Sport Helpt Friends-dag’ bekend

Eerste ‘Sport Helpt Friends-dag’ bekend

Droomontmoeting XXL met (Olympische) topsporters

 

Amsterdam, 10 maart 2019 - Op woensdag 12 juni 2019 vindt de eerste ‘Sport Helpt Friends-dag’ plaats op het indrukwekkende ‘Friendship Sport Centre’ in Amsterdam Noord. De ‘Sport Helpt Friends-dag’ is een volledig verzorgde sportmiddag voor kinderen met een (ernstige) ziekte of beperking, waar droomontmoetingen met Olympische topsporters werkelijkheid worden. Het doel van deze sportdag is om 300 kinderen uit het hele land een glimlach te bezorgen, en hen even te laten “vergeten” dat zij ernstig of chronisch ziek zijn of een lichamelijke of mentale beperking hebben. Deelname aan de dag is gratis. Stichting Sport Helpt is een initiatief van ex-hockey internationals Rogier Hofman en Tim Jenniskens. Met een netwerk van bijna 300 aangesloten Olympische en paralympische topsporters worden de droomontmoetingen gerealiseerd.

 

Honderden topsporters maken droomontmoetingen waar

Organisator van het event Marinke Kruize vertelt: Stichting Sport Helpt probeert in samenwerking met bijna 300 aangesloten (Olympische en Paralympische) topsporters zoveel mogelijk ernstig zieke kinderen in een zware tijd een lach op het gezicht te toveren. Dit bereiken we door middel van het faciliteren van een droomontmoeting voor een ernstig ziek kind met een topsport(st)er van zijn of haar favoriete sport. In 2018 hebben er ruim honderd een-op-een droomontmoetingen plaatsgevonden met topsporters als: Ellen Hoog, Femke Heemskerk, Hans Peter Minderhout, Ernesto Hoost, Robert Doornbos, Robin Haase en vele anderen. Met deze ‘Sport Helpt Friends-dag’ organiseren we een droomontmoeting XXL en hopen we een heleboel kinderen met een (ernstige) ziekte of beperking een fantastisch mooie sportieve ervaring te bezorgen.”

 

De positieve impact van sport op kinderen
Deze volledig verzorgde sportdag, in het teken van onze doelgroep, kinderen met een (ernstige) ziekte of beperking, bestaat uit een sportcarrousel en een droomontmoeting XXL. Op deze dag staat het faciliteren en stimuleren van sport en spel centraal en krijgen kinderen de mogelijkheid om topsporters te ontmoeten en samen met hen te sporten. Sport heeft een positieve impact op de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling van een kind. Door in aanraking te komen met sport leren kinderen samen te werken, om te gaan met winst en verlies, wordt hun doorzettingsvermogen op de proef gesteld en ervaren ze de kracht van saamhorigheid.

 

‘Sport Helpt Friends-dag’ in het mooiste sportcentrum van de wereld

Ondanks dat de mogelijkheden om te sporten voor mensen met een handicap de afgelopen jaren is toegenomen komen kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en kinderen met een ernstige of chronische ziekte, wegens uiteenlopende redenen minder (makkelijk) in aanraking met sport dan gezonde kinderen. Ze komen niet mee, de kosten zijn te hoog of er is gebrek aan voldoende en deskundige begeleiding tijdens een activiteit. Een prachtig voorbeeld van hoe sport toegankelijk wordt voor kinderen met een beperking is het ‘Friendship Sport Centre’ in Amsterdam opgericht door oud-voetballer Dennis Gebbink. Hij stelt het centrum beschikbaar voor deze bijzondere ‘Sport Helpt Friends-dag’. Het Friendship Sport Centre, wordt door enkelen ‘het mooiste sportcentrum van de wereld voor de groep die het het hardst nodig heeft’, genoemd. Dennis Gebbink: “Dit sportcentrum is het eerste en enige sportcentrum in Europa dat volledig uitgerust is voor kinderen en jongeren met een beperking. Een echte topsportomgeving met heel veel mogelijkheden.”

 

Aanwezig op deze bijzondere dag

Deze 1e Sport Helpt Friends dag wordt mede mogelijk gemaakt door: JKF Kinderfonds, Stinafo, Fonds Gehandicaptensport, Dr.C.J. Vaillantfonds en Cairn Real Estate. Wilt u ook deze bijzonder dag steunen of de mogelijkheden bekijken om met collega’s of relaties aan deze inspirerende dag mee te werken kijk op Sporthelpt.nl.