Emma Thuis team vervult landelijke consultatiefunctie voor Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

Emma Thuis team vervult landelijke consultatiefunctie voor Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

Heeft u vragen over hoe u de zorg voor kinderen in een palliatieve fase en hun gezin moet organiseren? Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de ‘Richtlijn palliatieve zorg voor kinderen’, het individueel zorgplan kinderpalliatieve zorg, over hoe om te gaan met broertjes en zusjes wanneer een kind heel erg ziek is of over andere psychosociale aspecten? Of heeft u vragen over symptomen en de behandeling? Dan kunt u terecht bij het Emma Thuis team. Dit team vervult een landelijke consultatiefunctie voor het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. 

 

Zeven regio’s

Als het gaat om kinderpalliatieve zorg is Nederland opgedeeld in 7 regio’s, rondom de verschillende academische centra. Elk academisch ziekenhuis zal uiteindelijk een Kinder Comfort Team (KCT) vormen dat kan ondersteunen bij vragen uit de regio. Naast de Kinder Comfort Teams zijn er ook 7 regionale Netwerken Integrale Kindzorg (NIK). Ook zij vervullen een consultatiefunctie voor de regio. Ouders en professionals kunnen bij deze teams en netwerken terecht met vragen. Meer informatie over het KCT en NIK vindt u op de website van het Kenniscentrum.

In de regio’s waar nog geen Kinder Comfort Team operatief is, kunnen ouders en professionals met hun vragen terecht bij het Emma Thuis team. Ook de Kinder Comfort Teams in ontwikkeling en de NIK kunnen contact opnemen met het Emma Thuis Team met vragen of voor advies.

 

Contact

Het Emma Thuis team vervult deze consultatiefunctie vanaf januari 2018 en is in deze periode al regelmatig geconsulteerd. De mensen die na afloop een evaluatie invulden, waren heel erg positief over de hulp die het Emma Thuis team hen heeft geboden.

 

Het Emma Thuis team is bereikbaar via 020-5661695 (tijdens kantooruren) of per mail: emmathuisteam@amc.nl.