Even voorstellen: Mara van Stiphout, beleidsmedewerker

Even voorstellen: Mara van Stiphout, beleidsmedewerker

 

Hallo! Graag wil ik mij even voorstellen: ik ben Mara van Stiphout en sinds half februari ben ik gestart bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg als beleidsmedewerker. Ik ben geboren en opgegroeid op de zorgboerderij van mijn ouders; een dagbestedingsplek voor mensen met een zorgvraag. Het ‘zorgen voor elkander’ is er met de paplepel ingegoten en heeft ervoor gezorgd dat ik me thuis voel in de zorgwereld. 


Na een reis van 9 maanden door Midden-Amerika om te ontdekken wat ik wilde studeren, ben ik in 2011 Culturele Antropologie gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Door mijn grote interesse in gezondheid en welzijn besloot ik de master Medische Antropologie te volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Om me meer te verdiepen in de vraag ‘Wat is goede zorg?’ heb ik vervolgens een master in Zorgethiek en Beleid afgerond aan de Universiteit voor Humanistiek. 

 

Werkervaring

Werkervaring heb ik opgedaan tijdens onderzoeken in binnen- en buitenland. Van antropologisch onderzoek binnen de hiv-community in Zuid-Afrika tot een studie naar de complexe gevolgen van kinderloosheid in Ghana. Ook verrichtte ik onderzoek naar de ervaring van intimiteit bij brandwondenpatiënten in Nederland. Daarnaast deed ik opdrachten binnen verschillende zorgorganisaties zoals het VU Medisch Centrum, SIZA en de Mantelaar. 

 

Ik ben nieuwsgierig, wil zaken doorgronden en heb oog voor complexiteit en ethiek. In mijn werkwijze zoek ik graag de verdieping en tracht me te verplaatsen in de leefwereld van de ander. Mijn grootste passie is reizen: ik ben nog geen jaar terug van een reis van 1,5 jaar door Zuid-Amerika om mijn horizon te verbreden. 

 

Wat ik binnen het Kenniscentrum ga doen

Afgelopen jaar heb ik bij een adviesbureau in de zorg gewerkt. Die kennis ga ik binnen het Kenniscentrum gebruiken om het huidige scholingsaanbod en de activiteiten op het gebied van voorlichting en kennisdeling verder te ontwikkelen en professionaliseren. Ik ondersteun bij de uitvoering van de Landelijke Werkagenda Kinderpalliatieve Zorg, de Kennisagenda Onderzoek en projecten en innovaties. Ook het aansturen en faciliteren van werkgroepen en vakspecifieke netwerken behoren tot mijn taken. Evenals het ondersteunen bij strategie- en beleidsformulering en het vertegenwoordigen van het Kenniscentrum.

 

Mocht je nog vragen hebben of gewoon een kop koffie willen drinken om elkaar beter te leren kennen: graag! Ik ben bereikbaar via mail: m.vanstiphout@kinderpalliatief.nl of telefoon: 06-47688000.