Hans van Goudoever nieuw lid Raad van Toezicht

Hans van Goudoever nieuw lid Raad van Toezicht

We zijn verheugd dat Hans van Goudoever is toegetreden tot de Raad van Toezicht (RvT) van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Wij heten hem van harte welkom!


Hans is kinderarts, tevens opgeleid tot neonatoloog en nu al 10 jaar hoofd van het Emma Kinderziekenhuis. Inmiddels is dit kinderziekenhuis gefuseerd en omvat de beide kinderklinieken van het AMC en VUmc. Samen vormen zij een enorm groot kinderziekenhuis, met alle specialismen in huis. Vooraanstaand in de wetenschap, maar met echt oog voor het kind en zijn/haar omgeving. 

 

Aan de wieg van het Emma Thuis team

Het eerste Kinder Comfort Team in Nederland, het Emma Thuis team, is vanuit het Emma Kinderziekenhuis gestart en geniet alom bekendheid. Hans heeft mede aan de wieg gestaan van de oprichting hiervan, terwijl het Emma Thuis team op zijn beurt weer aan de wieg stond van de Kinder Comfort Teams in de overige academische ziekenhuizen in Nederland. 

 

Zorg zonder muren

Hans is altijd een groot voorstander geweest van wat we nu in het Emma Kinderziekenhuis ‘muurloze zorg’ noemen. Niet denken in hokjes, maar kijken naar wat de patiënt en het gezin nodig heeft en waar die zorg dan het beste geleverd kan worden. De ontwikkeling van het Jeroen Pit huis pal naast het Emma Kinderziekenhuis op het AMC terrein is daar ook een mooi voorbeeld van. 

 

Het Kenniscentrum ziet Hans als een waardevolle toevoeging aan de RvT. Met zijn toetreding kunnen we nog meer krachten en inzichten bundelen en samen optrekken in moeilijke dossiers richting politiek, ministeries en/of zorgverzekeraars. Samen staan we immers echt veel sterker en Hans draagt hier graag zijn steentje aan bij.