Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg partner van 10e editie ‘Dattelner Kinderschmerztage’

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg partner van 10e editie ‘Dattelner Kinderschmerztage’

 

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg partner van 10e editie ‘Dattelner Kinderschmerztage’
 

De ‘Kinderpalliatief- en Kinderpijndagen’ die in de Duitse stad Datteln worden georganiseerd, zijn al jaren een begrip bij artsen, (zorg)professionals en ouders in de Duitstalige landen. Dit congres is een initiatief van het ‘Kinderpalliativzentrum Datteln’, in samenwerking met organisaties uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het trekt iedere keer meer dan duizend bezoekers. Sinds dit jaar zijn ook Nederland, België en Italië coöperatiepartners. Hierdoor is de 10e editie een ‘zes landen congres’ geworden. Het congres vindt plaats op 14, 15 en 16 maart 2019.  

 

Deel uw toekomstvisie!

‘Visionen’ is het motto van dit jaar. Alle deelnemers worden dan ook uitgenodigd om hun visie voor de toekomst van kinderpalliatieve zorg te presenteren. Bent u betrokken bij de kinderpalliatieve zorg in Nederland en wilt u uw toekomstvisie delen? Wij nodigen u bij dezen van harte uit dit te doen! Mail uw presentatie, film of fotoshow naar info@kinderpalliatief.nl. Uw bijdrage dient in het Engels of Duits te worden aangeleverd. Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg stuurt alle inzendingen door naar de congresorganisatie in Duitsland.

 

Een inkijkje in het programma

Voor de deelnemers is een mooi jubileumprogramma samengesteld met meer dan 100 workshops. Experts uit de zes organiserende landen hebben dit programma vormgegeven.

 

Vanuit Nederland zullen onder andere (Duitstalige) workshops worden aangeboden met de volgende thema’s:

  1. ‘Multi Disciplinaire Overleggen in de kinderpalliatieve zorg: overvragen van gezinnen of verplichte interventie?’ (dr. Lisa Verbene, Maastricht UMC+ en Judith Legters, EmmaThuis team)
  2. ‘Zorg voor de zorgenden’ (Carolien Huizinga, Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg en Saskia Klok, ontwikkelaar ‘Pallas’ -app)
  3. ‘Ook stervenszieke kinderen hebben recht op opvoeding’ (Tanja van Roosmalen, Lef Verliesbegeleiding)
  4. ‘Advance Care Planning! Ook iets voor de kindergeneeskunde?’ (Jurrianne Fahner, Julius Center UMC Utrecht)
  5. ‘Intrathecale Baclofen therapie’ (dr. Heinrich Moser, Radboudumc)  
  6. ‘Pijntherapie in Europa – van elkaar leren’ (dr. Ellen Peusens, Radboudumc)
  7. ‘Kinderpalliatieve zorg in Europa – van elkaar leren’ (Meggi Schuiling-Otten, Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg)  

 

Kijk hier voor het hele programma. Interesse om aanwezig te zijn? Aanmelden kan nog steeds.