Kinder Comfort Team Utrecht volop in ontwikkeling

Kinder Comfort Team Utrecht volop in ontwikkeling


Kinder Comfort Team Utrecht volop in ontwikkeling


In het voorjaar is de projectgroep Kinder Comfort Team Utrecht (KCTU) opgericht. De samenwerkingsovereenkomst met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg, het Prinses Màxima Centrum kinderoncologie (Maxima) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is inmiddels getekend en vanaf september 2019 start het KCTU.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de start van het KCTU voor te bereiden. In de projectgroep is gewerkt aan inhoud, proces en aan basisvoorwaarden als registratie en declaratie. We zijn ontzettend blij dat we tien enthousiaste en betrokken verpleegkundigen aangenomen hebben. Zij gaan een deel van hun werktijd actief aan de slag binnen het KCTU. Samen met een groep artsen en collega’s met pedagogische, psychosociale en spirituele expertise van het Màxima en WKZ vormen zij het KCTU. Deze maand starten de verpleegkundigen met een driedaagse scholing Kinderpalliatieve Zorg. 

Vanaf oktober 2019 gaat de webpagina online. De officiële lancering is in het voorjaar van 2020.

Kinder Comfort Team Utrecht
Het Kinder Comfort Team Utrecht (KCTU) bestaat uit een multidisciplinair team met medische, verpleegkundige, pedagogische, psychosociale en spirituele expertise. Het team begeleidt gezinnen en waar nodig organiseert en coördineert het team de (palliatieve) zorg in de gehele keten. Ook ondersteunt het KCTU de professionals die zowel binnen als buiten het ziekenhuis zorg op dit vlak verlenen. Landelijk zijn er inmiddels zes Kinder Comfort Teams (KCT) opgericht. Voortkomend uit een initiatief van het ministerie van VWS, uitgevoerd door het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg (voorheen Stichting PAL) in samenwerking met de kinderziekenhuizen.
 

Meer informatie
Voor meer informative kunt u mailen naar: KCTU@prinsesmaximacentrum.nl of KCTU@umcutrecht.nl. Of neem contact op met Projectleider KCTU: Ria Slingerland-Blom (06 129 6482).