Kom naar de inspiratie-avond ‘Het zal je kind maar wezen’

Kom naar de inspiratie-avond ‘Het zal je kind maar wezen’

Dinsdag 19 april vond de eerste editie plaats van de inspiratie-avond ‘Het zal je kind maar wezen’. Een avond voor (zorg)professionals over de begeleiding van ouders met een zorgintensief kind.Komende zomer en komend najaar worden er nieuwe avonden georganiseerd. U bent van harte welkom!

 

De inspiratie-avond wordt georganiseerd door de zeven Netwerken Integrale Kindzorg en Marcel van Zanten (rouw- en verliestherapeut en ervaringsdeskundige). Er komen waardevolle onderwerpen aan bod, zoals de relatie tussen man en vrouw, het voeren van gesprekken met artsen en het schenken van aandacht aan ‘de brussen’ (broers en zussen) van het gezin. We bespreken ook de beperking die wij als ouder(s) of (zorg)professional soms aan de situatie geven. Zo noemt de zoon van Marcel een aandoening liever een verrijking dan een beperking: “Het is alsof het er altijd al was: zonder iets te moeten of te moeten leren.” En daar kunnen wíj dan weer iets van leren.

 

Reactie deelnemers

We vroegen enkele deelnemers om te vertellen wat ze mee naar huis nemen van deze inspiratie-avond. Een rouw- en verliesbegeleider vertelt: “Deze avond gaf zo ontzettend veel en legde veel bloot. De voorstelling liet ons voelen hoe schaamte en schuld telkens weer een grote rol spelen bij rouw en verlies. En hoe je als partners elkaar kunt verliezen maar soms, al is het maar voor even, elkaar weer ontmoet. We zagen hoe ontzettend eenzaam je je kunt voelen, hoe het kind ‘rouw en verlies wijsheid’ brengt en vooral hoe je jezelf kwijt kunt raken. Dankbaar dat ik dit theaterstuk, waar kwetsbaarheid en kracht zo aan bod kwamen, mocht bijwonen.”

Een andere rouw- en verliesbegeleider gaf als reactie: “De moeite waard voor hulpverleners die werken met gezinnen die te maken hebben met een kind met een chronische aandoening. Het theaterstuk laat een verhaal zien van ouders die een zoon krijgen met een chronische aandoening. De weg die zij hierin samen en los van elkaar bewandelen en wat ze onderweg tegenkomen. Een proces waar liefde en rouw onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.”

 

Nieuwsgierig geworden?
De volgende inspiratie-avonden vinden plaats op donderdag 30 juni en dinsdag 27 september. Toegang is gratis. Komt u ook?

  • Donderdag 30 juni van 18.00 tot 21.30 uur in het Van der Valk Hotel in De Bilt – Utrecht. Klik hier om aan te melden.
  • Dinsdag 27 september van 18.00 tot 21.30 uur in het Van der Valk Hotel in Zwolle.
    Klik hier om aan te melden.

 

Accreditatie:

  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 3 punten

Registerplein: 3,5 punten