Nieuw lid Raad van Toezicht

Nieuw lid Raad van Toezicht

 

Wij zijn verheugd dat Wouter Kollen is toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Hij is kinderarts-oncoloog, gespecialiseerd in stamceltransplantatie bij kinderen met leukemie en werkzaam in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC).

 

In zijn rol als Clinical Director ‘Quality of Life’ is Wouter verantwoordelijk voor de afdelingen in het PMC die primair om kwaliteit van leven gaan, te weten: psycho-oncologie, anesthesie, pijn en sedatie, supportive care; het sport- en bewegingscentrum, kwaliteit van zorg, ontwikkelingsgerichte zorg en de polikliniek late effecten. Binnen het team van supportive care wordt de kinderpalliatieve zorg vormgegeven. Dit team is ook betrokken bij het Kinder Comfort Team dat is opgericht. Dit is een gezamenlijke activiteit vanuit het PMC met het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht). 

Verder is Wouter verantwoordelijk voor de organisatie van de samenwerking met 20 shared care centra. Dit zijn gespecialiseerde kinderafdelingen in het land waarmee de kinderoncologische zorg wordt vormgegeven. En hij is verantwoordelijk voor de interactie met de ouder/kind organisaties in de kinderoncologie, zoals de kinderadviesraad, cliëntenraad en de vereniging ouders kinderen en kanker (VOKK). Wouter is tevens bestuurslid van het Ronald McDonald Huis Utrecht.

 

Zijn persoonlijke betrokkenheid bij de kinderpalliatieve zorg komt voort uit zijn werk als stamceltransplantatie arts. Wouter was de afgelopen jaren intensief betrokken bij de oprichting van het Kinder Comfort Team in Leiden en bij de oprichting van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het concentreren van expertise rond zeer complexe zorg voor kinderen met kanker, sluit naadloos aan bij de doelstellingen van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.