NIK Limburg & Zuidoost-Brabant officieel van start

NIK Limburg & Zuidoost-Brabant officieel van start

NIK Limburg & Zuidoost-Brabant officieel van start

Op 22 mei 2018 was de Kick-off van het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) Limburg & Zuidoost-Brabant bij de Kindervallei. Alle 7 NIK zijn nu gestart! De Kindervallei is een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds in Houthem (Valkenburg). Onder het toeziend oog van een groot aantal zorginstellingen uit de regio werd het samenwerkingsconvenant getekend door de stakeholders. Door het zetten van een handtekening hebben de stakeholders in de regio uitgesproken dat zij zich hard gaan maken voor het opzetten van NIK Limburg & Zuidoost-Brabant. Speerpunten voor de regio zijn:

  • Het maken van een uitgebreide sociale kaart waarin informatie over de mogelijke zorg, ondersteuning en expertise in de regio is opgenomen;
  • Het verbeteren van de samenwerking tussen de betrokken partijen rondom kind en gezin;
  • Het verhogen van de deskundigheid met betrekking tot kinderpalliatieve zorg in de regio;
  • Het bespreken van (complexe) casuïstiek met elkaar, met als doel het verbeteren van zorg, leren van elkaar en komen tot betere samenwerking.

 

Daarnaast vertelde directeur Thea Coolen wat de Kindervallei kan bieden aan gezinnen, namelijk een vakantie voor kinderen met een beperking of ziekte met tal van mogelijkheden om zich te ontspannen en plezier te maken. Middels een KAHOOT! Quiz werd er onderling kennis gemaakt en de middag werd afgesloten met een borrel en hapjes. Deze werden verzorgd door cliënten van Radar (GGZ). Alle aanwezigen zijn enthousiast en zeer gemotiveerd om ook in de zuidelijkste regio het NIK tot een succes te maken! 

 

Monique Christophe is als netwerkcoördinator het eerste aanspreekpunt voor ouders, zorgprofessionals en -organisaties. Voor meer informatie of bij vragen kunt u contact met haar opnemen via m.christophe@kinderpalliatief.nl.