Vernieuwing & accreditatie E-learning Kinderpalliatieve Zorg

Vernieuwing & accreditatie E-learning Kinderpalliatieve Zorg

 


Vernieuwing & accreditatie E-learning Kinderpalliatieve Zorg


Sinds 2015 heeft het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg een e-learning in samenwerking met het International Children’s Palliative Care Network (ICPCN). Afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen in de kinderpalliatieve zorg geweest. Het Kenniscentrum zet zich daarom de komende tijd in voor een up-to-date en moderne e-learning-ervaring. Ook is de e-learning sinds kort geaccrediteerd door de V&VN met 36 punten. 

De e-learning is gemaakt voor iedereen die op een laagdrempelige manier meer over kinderpalliatieve zorg wil leren. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen, rouw- en verliesbegeleiders, maar ook mantelzorgers en vrijwilligers. 

Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg hoopt dat iedereen met een rol in het zorgproces van een ernstig ziek kind door de e-learning beter toegerust wordt om zorg op zich te nemen, te signaleren en goede beslissingen te nemen. Daarnaast hopen wij op meer inzicht in de impact die de zorg voor het zieke kind en het hele gezin voor  betrokken zorgverleners kan hebben. 

Inmiddels is de inhoud  van de e-learning volledig geüpdatet. Komende maanden worden het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid verbeterd. Ook zal gekeken worden hoe er meer multimedia en interactie in het programma verwerkt kan worden. De e-learning blijft een persoonlijke touch houden. Docent Maraliza de Haan blijft de deelnemers voorzien van professionele begeleiding door reflectieopdrachten en toetsing.

Het e-learning programma bestaat uit 3 modules. Module 1 is een introductie in de kinderpalliatieve zorg; hierin wordt uitgelegd wat de verschillen zijn ten opzichte van volwassen palliatieve zorg, welke vormen van zorg er zijn en hoe de kinderpalliatieve zorg wereldwijd georganiseerd is. Ook worden de verschillende ontwikkelfases van een kind benoemd. In module 2 komen de belangrijkste facetten van communicatie met en emoties bij ernstig zieke kinderen aan de orde. Module 3 sluit het programma af met onderwerpen die betrekking hebben tot de zorg in de laatste levensfase en het belang van nazorg. Door middel van verschillende casestudies, reflectieopdrachten en multiple-choice vragen wordt gecontroleerd of de cursist de opgedane kennis juist kan toepassen. 

Wil jij de e-learning volgen? Of ken je iemand anders die hierbij gebaat kan zijn? Meld je dan snel aan!