Vier rapportages van ouders, voor ouders 

Vier ouders die hun ervaringen delen om zo andere ouders in vergelijkbare situaties te steunen en mogelijk verder kunnen helpen.

 

Erika: moeder van Lotte (13 jaar) die een zeldzame spierziekte heeft.

Niek en Liesbeth: ouders van Mathijs, overleden op 10-jarige leeftijd aan kanker.

Ulla: moeder van Bastiaan die als baby is overleden aan een hartafwijking.

Vincent en Andrea: ouders van Tygo (3 jaar) die een zeldzame erfelijke aandoening heeft.

In de reflectietool ‘Integrale zorg voor kind en gezin’, ontwikkeld door Vilans en het NJi, in nauwe samenwerking met zorgverleners en gezinnen met een kind met een chronische aandoening, leest u het verhaal van Tygo. Het filmpje van Tygo vindt u hieronder. De reflectietool helpt zorgverleners om de zorg, de ondersteuning en het onderwijs beter te organiseren en af te stemmen op de behoeften van kind en gezin.

 

Dank aan alle ouders die hun verhaal wilden delen om andere ouders te ondersteunen.

Ouders die mogelijk ook hun verhaal willen delen, kunnen contact opnemen met info@kinderpalliatief.nl

 


 

Interessante websites


mantelmama.nl - Mantelmama is dé online community met blogs, nieuws & actualiteiten voor en door gezinnen met een zorgintensief kind.

 

De podcast serie 'Levend verlies' - Een serie gemaakt door Edith Raap en Odet Stabel, gaat om de terugkerende gevoelens van verdriet en rouw als je ouder bent van een kind met een beperking of chronische aandoening.

 

Marjolein Broeren blogt over voorbeelden uit de praktijk waar ze als ervaringsdeskundige bijdraagt aan betere kinderpalliatieve zorg en hoe ze met haar gezin verder leeft sinds het verlies van haar dochter Maxine die in 2016 op 3-jarige leeftijd overleed.