Websites & apps

In dit overzicht vindt u diverse websites met (praktische) informatie over houvast in moeilijke tijden, afscheid nemen, het rouwproces en zorg aan kinderen met een levensbedreigende of levensduurbeperkende ziekte.

Mantelmama

Mantelmama

Mantelmama is dé online community met blogs, nieuws & actualiteiten voor en door gezinnen met een zorgintensief kind.

Stille Levens

Stille Levens

Het overlijden van een baby heeft vaak een langdurige impact op het leven van ouders. Stille Levens, van het Kenniscentrum Babysterfte, ondersteunt ouders die nu of in het verleden te maken krijgen met het overlijden van hun baby. Voor veel situaties en problemen waar je als ouder tegenaan loopt, hebben zij brochures gemaakt. Ook bieden zij informatie over rouw en is er een muziekoverzicht via Spotify te beluisteren. 

Regionale Netwerken Integrale Kindzorg

Regionale Netwerken Integrale Kindzorg

Een Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines uit de 1e, 2e en 3e lijn, met veel kennis over en ervaring met de zorg voor ernstig zieke kinderen.

Hou me vast

Hou me vast

Deze website bevat praktische informatie en concrete handreikingen om moed, energie en mooie momenten te kunnen vasthouden in een moeilijke tijd. Speciaal gericht op het kind met een levensbedreigende ziekte. Houvast voor het kind, het gezin en de omgeving.

Vergeet me niet

Vergeet me niet

Deze website bevat praktische informatie en concrete handreikingen voor als het afscheid dichterbij komt. Speciaal gericht op het kind met een levensbedreigende ziekte. Houvast voor het kind, het gezin en de omgeving.

Ik mis je

Ik mis je

Deze website bevat praktische informatie en concrete handreikingen die ouders, broertjes en zusjes kunnen helpen tijdens het rouwproces. De website is een plek voor erkenning en herkenning en een startpunt voor meer informatie en verdieping in boeken, websites en mogelijkheden voor (professionele) ondersteuning in het rouwproces.

Koesterkind

Koesterkind

De website Koesterkind is voor ouders die te horen hebben gekregen dat hun kind niet meer beter kan worden. Je vindt er informatie en handvatten om de eerste schrik om te zetten naar actie. Bemoedigende tips en verhalen van ouders kunnen je misschien steun bieden.

Palliarts

Palliarts

PalliArts is een app die landelijke en regionale informatie biedt over palliatieve zorg overal en op ieder moment.  De app ondersteunt de (huis)arts en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten.