Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Deelnemers gezocht!

Voor onderzoek naar computerspel voor brussen.


Ben jij al bekend met het educatieve spel Broedels?

Vanuit de Academische Werkplaats “Sociale Relaties en Gehechtheid” Bartiméus—Vrije Universiteit – Ons Tweede Thuis is een educatief computerspel speciaal voor brussen ontwikkeld! Onderzoekers van de VU willen onderzoeken of dit spel echt helpt en zijn daarvoor op zoek naar Nederlandse én Vlaamse brussen van 6 t/m 9 jaar met een broer of zus met een visuele en/of verstandelijke beperking.

Wat is het?

Het computerspel is bedoeld om brussen te ondersteunen. De game kan helpen bij het leren omgaan met gedachten, gevoelens en lastige situaties die kunnen voorkomen als je een broer of zus hebt met een beperking. Met de game willen we brussen ook laten weten: je bent niet de enige!

Trailer

In de game staan de Broedels centraal. Dit zijn kleine, lieve monstertjes die allerlei dingen meemaken die broers en zussen ook mee kunnen maken. In het spel kijkt jouw kind animaties van de Broedels en filmpjes van andere broers en zussen, beantwoordt vragen en speelt mini-games. Je kind kan het spel zelfstandig spelen op een computer of tablet. Bij elk level zijn er ook korte werkbladen die je kunt printen. 

Trailer

 

Wat wordt er van jou en je kind gevraagd?

Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig. Als jouw kind meedoet aan het onderzoek dan gaat hij of zij het spel spelen. Je kind speelt dan 4 weken lang, 2 levels van 20 minuten per week. Sommige kinderen kunnen het spel meteen spelen, andere kinderen spelen het spel na 3 maanden. Ook komt er, verspreid over 12-14 weken, 3 keer een onderzoeker bij jullie thuis langs. Dan vullen jouw kind en jijzelf vragenlijsten in over hoe het met je kind gaat en wat hij/zij denkt en voelt.

Meedoen aan dit onderzoeksproject vraagt tijd van jou en je kind. Je kind zal dit hoogstwaarschijnlijk geen enkel probleem vinden. Het spelen van de game is vooral leuk en levert haar of hem erkenning op. Veel brussen die meedoen voelen zich daardoor meer gehoord, gezien en begrepen. Voor jou als ouder is de tijdsinvestering misschien wel een issue. Je hebt je handen vol op alle ballen in de lucht te houden. Veel ouders die jou al zijn voorgegaan geven echter aan dat het de tijd dubbel en dwars waard was. Zij vonden het zó leuk om aan mee te werken en het leverde een echt mooi contact op met het kind (de brus).

Onderzoek

Bekijk de informatievideo over wat meedoen aan het onderzoek inhoudt.

Onderzoek

Vragen of aanmelden?

Wil je meer informatie ontvangen, heb je vragen, of willen jij en je kind meedoen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoeker Linda Messemaker-Veerman: info@brussengame.nl | +31 (0)20 598 30 25

Kijk voor meer informatie op de website: www.brussengame.nl, Facebook www.facebook.com/brussengame of Instagram: www.instagram.com/brussengamebroedels


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.